Csorvásiak Baráti Társasága

S z í v ,   g o n d o l a t ,   t e t t   C s o r v á s é r t !  
csik

ÚJDONSÁGOK

26 éves a honlapunk
A Csorváaiak Baráti Társasága honlapja a Társaság 10. éves születésnapjára, 1998. őszére készült el és kezdetben a Westel Rádiótelefon Kft. egyik ügyfélszerverén üzemelt. Ma már elavult technológiával készült, ráfért egy alapos ráncfelvarrás. Ezt látja most Ön, kedves honlaplátogató. Bizonyos honlaprészletek még nem, vagy nem tökéletesen működnek, ezeket azonban folyamatosan fejlesztjük. Észrevételeket, megjegyzéseket örömmel veszünk elérhetőségeinken.

Utolsó frissítés:
2024. február 14.

KAPCSOLAT:

Így érhet el bennünket:
Levélcím: Csorvás
Petőfi utca 12.
5920
Magyarország - Hungary
Email: csorvasiak (kukac) csorvasiak (pont) hu

 

Csorvás város

Magyarország - Békés megye

Csorvás címereKözérdekű adatok:
Csorvás vasútállomás GPS koordinátái: (tájékoztató adat!) 46°37.41' 20°50.57'
Csorvás postai irányítószáma: 5920
Csorvás vezetékes telefonos távhívószáma: 66

Csorvás

Csorvás város hivatalos honlapja

Társaságunk honlapján tájékoztatást adunk közhasznú szervezetünk rendezvényeiről, programjairól, Csorvás város fontosabb eseményeiről.

Ismerkedjen meg városunkkal, látogassa a Csorvásiak Baráti Társasága rendezvényeit, lépjen be tagjaink sorába!
 

CSBT hírek, események:

Kiss-Antal István ösztöndíj Kiss-Antal István Ösztöndíj bejelentése
A 30. éves születésnapi Közgyűlésünk egyik eseménye
2018. október 20.


A Közgyűlésen a Szerződés aláírásakor elhangzottakat idézzük:

Emlékezés Kiss-Antal Istvánra

25 éve elhunyt édesapánk, Kiss-Antal István 1950-ben született Csanádapácán. Gyermekkorában Gerendáson élt, innen járt nagy nehézségek árán az orosházi Táncsics Gimnáziumba, majd a „Mezgébe”, ahol technikumi évét töltötte.
Agrármérnök nagybátyja bíztatására korán elkötelezte magát a mezőgazdaság szeretete, a tervszerű agrárgazdálkodás szükségessége és az ökológiai szemlélet fontossága mellett, így Debrecenben agrármérnöki, majd vállalatgazdálkodási szakmérnöki diplomát szerzett.
A csorvási Termelőszövetkezet két évtizeden át sikerrel hasznosította tudását, lelkesedését, elkötelezettségét, a hagyományos és modern termelési és gazdálkodási irányok közötti merész útkeresését, a termelés-irányításban szerzett vezetői tapasztalatait.
Széles érdeklődési körének fókuszpontját a cukorrépa- és gabonanövények termesztéstechnológiája, valamint a szövetkezeti termelés vezetése, irányítása adta, komplex szemléletmódjába azonban belefoglalta az agrár-környezetgazdálkodás, a környezeti fenntarthatóság és környezetvédelem ma már divatos és haladó alapfogalmait, sikerrel alkalmazva is azokat, például a helyi természeti értékek felkutatása és dokumentálása során.
Közéleti tevékenysége keretében a nagyközség képviselő-testületében vállalt szerepet, a bíróságon népi ülnökként állt helyt, valamint alapító tagja volt a Csorvásiak Baráti Társaságának. Az a vágya, hogy az általa tanultakat saját agrárvállalkozásában alkalmazhassa, életének 43 éve alatt nem teljesülhetett, mégis tovább él a ma élő helyi agrár-piaci szereplők sikerességében, helytállásukban, mindennapi küzdelmeikben.
Emlékének új dimenziót nyitva szolgálja a Kiss-Antal István Ösztöndíj mindazokat a csorvási diákokat, akik hozzá hasonlóan a mezőgazdaságban, az agrár-környezetgazdálkodásban, a hulladékgazdálkodásban vagy a környezetvédelemben látják szakmai jövőjüket, továbbtanulásuk irányát, illetve érdeklődési, kutatási területüket képezi ezek valamelyike.

Az ösztöndíjpályázat szöveges kiírását itt találja, kattintson: Kiss-Antal István ösztöndíj
csbt3_.hu30 éves születésnapi közgyűlés
Értesítjük Tagtársainkat, hogy 2018. október 20-án délelőttre az Elnökség összehívja Társaságunk ünnepi közgyűlését.További részletekért kattintson itt
csorvasiak.huCsorvási búcsú
A hagyományos Teréz napi Csorvási Búcsú 2018. október 21-én vasárnap lesz. További részletekért kattintson itt

Társasági események:

csbt3_.hu Kiss-Antal István - kopjafa a Csorvási Gazdák Szövetkezet belső kertjében

Kiss-Antal István - Csorvási Gazdák


Szente Károly fényképe a Csorvásiak Baráti Társasága 2014-es tavaszi közgyűlésén készült. A kopjafa felirata Kiss-Antal István - 1950-1993 - a természetszerető agrármérnök. A kopjafa a CSGSZ kertjében található.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!